Wij vinden het belangrijk dat alle betrokkenen eigenaar worden van hun eigen aandeel in de situatie. Wij doen een intake om in samenwerking met de betrokkenen de situatie te verkennen en te zoeken naar de plekken waar de winst ligt.
Op basis van de intake geven we advies en doen we een (financieel) voorstel aan de werkgever.
In een traject van 16 weken bieden we groepsbijeenkomsten, individuele gesprekken, sessies in de trainingzaal, voeren we drie-gesprekken met steunfiguren of werkgevers, geven psycho en bio educatie en is er aandacht voor leeftstijl.
De kunst is om aan te sluiten op dat wat er nodig is, om oprechte aandacht te hebben voor de behoefte van de mensen waar wij mee werken. Wij staan voor begeleiding, de klanten waarmee we werken komen altijd van rechts. Bij Kamisa werken we met respect voor de mens en zijn situatie, zonder verstikt te raken onder de mantel der liefde of vast te lopen in de klem van angst.
Wanneer een probleem ontregeld is, zijn de stappen om het 'op te lossen' niet vooraf te bepalen. Met oprechte aandacht, het verdelen van eigenaarschap en de beweging te maken naar 'daar' waar iedereen liever bij wegbeweegt ontstaat er ruimte voor verandering.
Wanneer er sprake is van langdurig verzuim, of aanhoudende klachten kunnen we in de meeste gevallen spreken van een 'ontregelde situatie'. Bij Kamisa zijn we gespecialiseerd in het wegblijven bij oplossingen die er voor zorgen dat betrokkenen in een afwachtende - of zelfs afhankelijke- positie belanden. Vaak is het zelfs zo dat deze dynamiek het probleem verergert. Wegblijven bij 'het weten' en bij 'het zoeken naar oplossingen' maakt ruimte voor nieuwsgierigheid en oprechte aandacht voor alle lagen die een rol spelen in de stagnatie.
Wij stimuleren en motiveren de betrokkenen om de situatie op deze manier te benaderen, waardoor effectieve en efficiente wegen zich openbaren. Deze manier van werken is zo effectief dat wij ons werk no cure less pay aanbieden.
De VAR-2 vragenlijst is een instrument dat helpt om inzicht te krijgen in de verschillende factoren die bijdragen aan het verzuim van een medewerker. Door het beantwoorden van gerichte vragen wordt duidelijk of er een verhoogd risico is op langdurig verzuim. Deze vragenlijst kijkt naar zowel lichamelijke, psychische als sociale aspecten die van invloed kunnen zijn op het verzuimgedrag.
Wanneer jij en je medewerker* meer inzicht willen krijgen in de verzuimsituatie bieden wij gratis en vrijblijvend een VAR-2 vragenlijst aan.
*De uitkomsten bespreken we met de medewerker, deze worden door ons niet gedeeld met de werkgever.
Hoe werkt het?
Stap 1: Klik op de knop en zet in de mail:
- de volledige naam,
- de geboortedatum,
- het e-mailadres,
- het geslacht
van de medewerker die lijst in gaat vullen. Wij gaan ervan uit dat dit met toestemming van betreffende medewerker gebeurt.
Stap 2: Wij sturen via mail een VAR-2 vragenlijst op naar de medewerker, deze kan online worden ingevuld.
Stap 3: Wanneer wij de resultaten hebben ontvangen en geïnterpreteerd, bespreken wij deze met degene die hem heeft ingevuld. Dit kan zowel live als online.
De medewerker krijgt een beter begrip van de onderliggende oorzaken van het verzuim, zowel op lichamelijk, psychisch als sociaal vlak.
Met de verkregen inzichten kunnen gerichte interventies worden ingezet, wat de kans op een effectief herstel vergroot.
De medewerker wordt actiever betrokken bij zijn eigen herstelproces, wat de motivatie en verantwoordelijkheid voor het terugkeren naar werk versterkt.
Meld een verzuimende medewerker aan met het aanmeldformulier of zet de gevraagde informatie in een e-mail en stuur de aanmelding via mail.
Kamisa | Eekwal 4 8011 LD Zwolle | info@kamisa.nl | 06-15595050